Bidra på 1-2-3

Ta med deg en pose/sekk, eller hent gratis her.

Gå deg en tur, og plukk opp avfallet på turen.

Lever i nærmeste kommunale avfallsbeholder, på Solgård avfallsplass eller gi oss beskjed, så henter vi avfallet.

Ofte stilte spørsmål

Tusen takk for at du bidrar! Tre måter du kan sørge for at avfallet ikke kommer på avveie igjen:
- Lever avfallet i nærmeste kommunale avfallsbeholder (se under).
- Lever avfallet gratis på Solgård avfallsplass.
- Send oss en sms med kodeord HENT SØPPEL til 2229, og fortell hvor du har satt igjen avfallet, så henter vi det så snart vi har anledning. Pass på å knyte igjen sekken, så ikke fugler eller vinden tar det.

Ja, det kan du. Se egen oversikt her.

Send oss en melding via Facebook eller ring oss i kontortiden på telefonnummer 69 20 85 50 (8-15).

Vi har det samme målet – mindre avfall på avveie i og under vann. Ved å delta i Strandryddekampanjen bidrar du både med å rydde avfall og registrere det du har funnet og hvor du fant det. Dette er et veldig viktig bidrag til forskningen på marint avfall. #PlukkPlasten fokuserer på å engasjere alle som bare ønsker å rydde avfall.

Mye av plasten og det andre avfallet i sjøen, kommer fra land som ikke har utviklet så gode ordninger for avfall som vi i Norden. Men dessverre kommer også mye av avfallet i Oslofjorden og Vansjø fra oss som bor her. Mye av avfallet blir registrert og analysert, blant annet via holdnorgerent.no. Disse kartleggingene viser at mye av avfallet som havner i vannet kan spores tilbake med lokalmiljøet som kilde, eller at det har kommet hit via sjøveien fra bl.a. Danmark og Tyskland.

Vi står bak: